top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar - del 82

Påsk är äggätartid, vårtecken, trädgårdsgöra och för en del årets första grillning. För mig är det en blandning av lite lugnt och möten med naturen. Det kan vara ett fiskepass som det var denna påsk. Denna abborre fick jag kämpa med en bra stund i ett litet vattendrag... Vilken vacker fisk!

Jag har varit ute och spanat efter groddjur, det har blivit en tradition. Gillar att läsa och det försöker jag hinna med lite också. Har ett gäng av Sveriges Naturs årsböcker och en av denna fastnade jag i med texter om växter. I en artikel skriven av Jan Danielsson, 1983, får vi en inblick i en rundresa han och några till gör i landet från söder till norr. Och jag är kluven, har det blivit bättre eller sämre... Kanske lite bättre och vi får nog acceptera de stora hyggena som omger oss vart vi än vänder oss. Övergödning får vi jobba hårt med för detta ställer till det och förändrar landskapet. Annars är det nog så att vi behöver ha betande djur och människor som håller efter förbuskningen för annars är det utgången för många arter...

Jag gjorde även ett besök vid Pengatallen. Blev en smula orolig om den skulle stå kvar för när jag närmade mig låg skogen som ett plockepinn men det gjorde den såklart... tallen är ett starkt träd...


Comments


bottom of page