bild 269.jpg

OM C-J NATUR

Nu tar jag steget och blir min egen! Efter elva år på Hushållningssällskapet ville jag ha en ny utmaning och valde att starta ett eget företag. 

Mitt företag heter C-J Natur och målet är att hjälpa till med att utveckla natur och vatten. Utveckling kan vara att stärka ett företag men det kan också handla om att stärka det som finns i vår miljö och under ytan. 

Har sedan jag var liten gillat djur och natur och vid tidiga år började jag med fiske. Mitt brinnande fiskeintresse gjorde att jag började studera på Sportfiskeakademins KY utbildning i Forshaga. Efter dessa år studerade jag vidare till biolog (Filosofie  Magisterexamen) på Göteborgs universitet. Båda dessa utbildningar var mycket bra och gav en bra grund till att jobba som konsult inom vatten och fiske. Efter de tuffa studieåren så jobbade jag med flera kommunala projekt, både inom fiskevård och fisketurism. Jag jobbade med Ryssbyprojektet, ett stort reduktionsfiskeprojekt och med att ta fram en webbaserad fiskeguide för Hultsfreds kommun. 

2009 började jag på Hushållningssällskapet i Kalmar och där har jag varit tills 2020. Som fiskerikonsulent har jag jobbat med en mängd fisk- och vattenprojekt. Jag har varit en del i att få igång ett omfattande åtgärdsarbete, något jag är stolt över. En annan målsättning som jag haft har varit att bättra på kunskapen om sjöars och vattendrags fiskbestånd. Där har vi idag betydligt mer kunskap än tidigare. Har arbetat tillsammans med vattenråd, organisationer, företag, kommuner och fiskevårdsområden. 

Jag gillar att skriva. Förutom ett stort antal artiklar har det blivit två böcker, båda om fisk och fiske. Just fisket har jag hållit på med sedan unga år och 2005 tog jag svenskt rekord på färna. Att vandra i skog och mark är något jag gärna ägnar mig åt. Allt ifrån kortare sträckor på hemmaplan till längre leder såsom Östgötaleden, Skåneleden eller till vandring i Österrike. Genom att botanisera bland allt i naturen har jag lärt mig mycket om växter, svampar, grodor och ödlor. 

Jag är helt övertygad om att vi kan hitta samarbeten framöver. Hör av dig!