top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar - del 50

50:e inlägget! Håller som ni vet på mycket med groddjuren och i våras när jag var ute på kvällen gjorde jag ett fint fynd. Det var slutet av mars men jag kände att det var mild kväll och trodde att groddjuren kanske var aktiva. Platsen var inne i Kalmar och först hittade jag några individer av mindre vattensalamander. De var nog på väg mot ett lekvatten. Lite senare hittade jag ett exemplar av arten långbensgroda. Mer oväntat! Var kan den ha övervintrat och vart var den på väg? Duktig groda som passerat alla vägar och andra hinder tänkte jag...

Långbensgroda inne i Kalmar, foto C-J Natur, mars 2022.

Långbensgroda inne i Kalmar, foto C-J Natur, mars 2022.

Kanske kan en del groddjur leka i denna damm men den är inte optimal. Foto C-J Natur.

Comments


bottom of page