top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar - del 45

Då har vi kommit in en bit i maj, årets första riktiga vårmånad. Att vi lever i ett avlångt och varierat land gällande väder och temperatur går inte att ta miste på; flera årstider samtidigt i olika delar av landet.

Har inlett ett kul jobb med en fiskevårdsplan. Dessa planer är viktiga och tar upp alltifrån fiskbestånd, natur, musslor till hur man ska jobba långsiktigt med vattnen. En fiskevårdsplan behövs i både sjöar och vattendrag. Ibland lägger vi fokus på vattenvård och då får planen mer en riktning mot vattenvårdsplan. Allt efter kundens önskemål. Har under årens lopp hjälpt 100-tals föreningar på olika sätt med hur de ska förvalta sina vatten och detta fortsätter jag med.

Ett annat kul projekt startades upp för någon vecka sedan och gäller vattendrag i Kalmar län. Här tar jag fram förslag på åtgärder för att gynna fisk och annan biologisk mångfald. Vid en fältvandring där dök jag på dessa fina kärlväxter...

Vätteros, en parasitisk växt som främst går på hassel. Den saknar klorofyll och är en bra signalart. Sitt namn har den fått för att det lever sitt liv till största del under jord.


Ja, nu åter till Excelarken : )

/C-J Natur


Comments


bottom of page