top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar del 3

Häftiga fynd i maj! I veckan var jag förbi det värdefulla vattendraget Bruatorpsån som är Torsås kommuns största vattendrag. Skulle kolla efter fisk men gjorde ett närgånget möte med en utter. Har inventerat utter under ganska många år och det är alltid lika spännande att komma i närkontakt med detta häftiga djur. Den tittade nyfiket på mig några sekunder innan den försvann. I Torsås kommun har uttern varit ovanlig tidigare. Arten är på tillväxt men är fortfarande rödlistad som nära hotad, NT.

Jag har även varit på span efter blodiglar. Det är inte så många som har sett dessa djur, och många får en skräckfylld blick när de kommer på tal. I en mad hittade jag ett helt gäng, några satte sig fast på mina vadare. Vilken upplevelse (för en biolog)... : )

Hör av dig om stort eller smått!

/C-J Natur


Comments


bottom of page