top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar - del 25

Har varit iväg på flera längre race sista tiden. I ett projekt undersöker jag vatten för vimma i Örebro län, ett vatten är den fina Möckeln. I och med detta projekt har jag under mina år som fiskerikonsulent jobbat med två Möckeln, en i Kronobergs län och en i Örebro län. Båda mycket värdefulla sjöar. Här kan ni läsa vad den trevliga Andreas Arvidsson skrev om provfisket efter vimma: https://fiskeibergslagen.wordpress.com/

Under racen får man se se otroligt mycket. Detta fina vattendrag hittade jag utanför Degerfors.


I ett annat större projekt som jag jobbar med för Tingsryds kommun handlar det om åtgärder för god status i en sjö. Kul projekt där man får ta fram alla sina kunskaper om ekologi, hydrologi och biologi.


Andra pågående projekt är NVI:er, fiskeprojekt, vattenplaner, musslor mm. Ja, som sagt, mycket att göra... : )


/C-J Natur, 28 maj 2021.

Comentários


bottom of page