top of page
  • C-J Natur

Fiskerikonsulenten spånar del 2

Hej igen

Tiden rusar fram känns det som. Det har hänt en hel del sista veckorna. Har varit ute och diskuterat våtmarker med markägare på flera platser och jag ska guida en del kommande vecka. Tycker det är spännande att jobba med den viktiga kopplingen mellan land- och vattenmiljöer. Mycket av naturvård har en direkt koppling till vatten på olika sätt. Hydrologi, morfologi och landskapsanalyser kommer in i detta. Här finns mycket att göra, både kring att göra åtgärder men också att informera markägare om hur allt hänger ihop.


För lite sedan hade jag vägarna förbi Alsterån och Duveström kraftstation. Då jag var med och anlade fiskvägen där så passade jag på att stanna till för kolla hur det såg ut. Jodå, det såg bra ut. Det var ett kul projekt där jag dagligen hade kontakt med grävmaskinisten. Bilden nedan visar hur fiskvägen såg ut nu. Bra flöde är viktigt i fiskvägar.Nu längtar jag efter att få sitta vid ett större vattendrag, höra bruset från en fors och se hur strömmarna rör sig på ytan. Det ger ett lugn som alla skulle prova.

/C-J Natur

コメント


bottom of page